Welkom op de website van IVAREM!

IVAREM zoekt een medewerker 'Chauffeur-Lader  voor huisvuilinzamelingen

Als chauffeur-lader zorg je voor het ophalen van huisvuil en gemengde plastics in de regio Lier-Mechelen. Doorheen de dag haal je afwisselend huisvuilzakken op, ledig je DIFTAR-containers en bestuur je de huisvuilwagen langs meerdere inzamelroutes.
Zo draag je elke dag opnieuw bij aan een opgeruimde omgeving.

Meer weten? Klik hierNationale staking heeft impact op dienstverlening IVAREM

Door de nationale staking van 13/2 was er geen huisvuilophaling in Mechelen.
Inwoners van Hombeek, Heffen en Leest kunnen hun huisvuilzakken bij de volgende ophaling (20/2) buiten zetten. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak.

De DIFTAR-containers die in Duffel op 13/2 niet konden leegemaakt worden, worden op vrijdag 15/2 bediend.Klik hier voor het overzicht van de straten.


IVAREM zoekt medewerker infolijn (voltijds)

IVAREM is op zoek naar een voltijdse medeweker voor de infolijn. Je bent het eerste aanspreekpunt (telefoon, e-mail en social media) voor de inwoners van de 10 gemeenten van IVAREM. Je beantwoordt vragen en opmerkingen over sorteren, afvalophalingen en facturen. Je staat ook mee in voor het klantenbeheer.

Hou je van mensen helpen? Heb je een verzorgd taalgebruik? Kan je ook administratief je mannetje staan? Ben je stressbestendig?Dan ben jij misschien wel de collega die we zoeken!

Meer weten? Kijk hier.


Afvalkalenders 2019

De Afvalkalenders 2019 vielen in de loop van december in je brievenbus. Heb je nog geen kalender ontvangen? Informeer dan bij uw gemeente; zij staan in voor de bedeling.
Alle plastic verpakkingen pas vanaf 2021 in PMD-zak van IVAREM

Vandaag maakte Fost Plus bekend dat ze vanaf 1/1/2019 alle huishoudelijke verpakkingsplastic zal aanvaarden in de blauwe PMD-zak. Dat betekent dat ook yoghurtpotjes, botervlootjes ... in de blauwe PMD-zak mogen.

Fost Plus begint met de uitrol van dit project op 1/1/2019, maar spreidt het over twee jaar. Zo hebben alle betrokken partijen (Fost Plus, intercommunales, sorteercentra en recyclagefabrieken) de tijd om de nodige aanpassingen te doen en maatregelen uit te werken. Fost Plus heeft de verschillende intercommunales ingepland en de invoering gespreid over 2019, 2020 en 2021.

De nieuwe, uitgebreide, PMD-zak zal pas vanaf 1/1/2021 in de gemeenten van IVAREM  van start gaan.

Tot die tijd kan men de 'gewone' blauwe zak en roze zakken blijven aanbieden.

Vragen over wat er in de blauwe zak mag? Kijk op www.betersorteren.beKlik op uw gemeente voor meer informatie
of surf door onze website.
Voor vragen, inlichtingen of klachten kan u ons tijdens kantooruren (ma.- vr. van 8u tot 17u)  bereiken op het gratis nummer 0800 90 441.


zoek zoek
Tip van de maand