Afvalarm feesten met je buurt in Berlaar, Bornem, Sint-Katelijne-Waver of Willebroek
Onthaasten in je eigen straat ... een heerlijk hapje, een geestrijk drankje en een gezellig sfeertje op enkele meters van je eigen deur. Wat is er leuker dan tijdens de zomermaanden onze Bourgondische trekjes met de buren te delen? Naast het onderhouden van de warme sociale contacten met je buren hecht jouw gemeente ook veel belang aan het afvalarm en milieubewust door het leven gaan. Dat laatste willen ze extra stimuleren door buurtfeestjes die afvalarm en milieubewust worden georganiseerd te belonen met een gevarieerd aanbod van aanstekelijke animatie.

Heb je ook interesse om tussen 1 juni en 31 oktober 2018 je buurtfeest afvalarm te organiseren en zo kans te maken op gratis aanstekelijke animatie?

1. vul als organiserend buurtcomité de afvalarme buurtfeestentoets in,
zorg er eerlijkheidshalve voor dat je score goed of zelfs uitstekend is en voer deze afvalarme intenties ook effectief uit

2. geef je meefeestende buren (ludiek) te kennen dat dit een afvalarm buurtfeest is: omschrijf deze intentie onderaan de buurtfeestentoets

3. vermeld ook onderaan 4 animaties die je zou wensen (wij beloven niets :) )

4.
met minstens 6 mensen deelnemen aan een tijdelijk WhatsAppgroepje om een handvol thematische Whatsappjes te delen met jullie buren, vrienden, familie ... (eveneens vermelden op de afvalarme buurtfeestentoets)

5 . Mail alles door naar afvalpreventie@ivarem.be

6. IVAREM zorgt voor de controle van de afvalarme buurtfeestentoets, het reserveren van de gratis animatie en een mogelijk bezoekje ter plaatse


Opgelet! Er zijn maximaal 7 tot 8 animaties per deelnemende gemeente te winnen. Wacht dus niet te lang om in te schrijven, want op is op :).


Hieronder vind je meer uitleg over de afvalarme buurtfeestentoets en over ons aanbod fijnbesnaarde, kunstzinnige animatoren.

Klik hier om de afvalarme buurtfeestentoets te downloaden. Gelieve hem op je computer op te slagen onder de naam van je buurtfeest (+ gemeente).
Vemeld in de grijze kader de naam, datum en plaats van je afvalarm buurtfeest. Ook je naam, adres, GSM, E-mailadres en het aantal aanwezigen vermelden AUB!

Stuur hem vervolgens door naar afvalpreventie@ivarem.be.

De afvalarme buurtfeestentoets

De afvalarme buurtfeestentoets
heeft tot doel alle aspecten van afvalarm (en milieubewust) organiseren overzichtelijk in kaart te brengen voor jullie buurtfeest. Zet bij elk item een kruisje achter:

  • een groen (afvalarm engagement = 0 punten) aandachtspunt
  • een oranje (afvalarme intentie = 1 punt) aandachtspunt
    of
  • een rood (niet afvalarm engagement = 2 punten) aandachtspunt   
                                                                                        
Hierdoor krijg je per item een bepaalde score. Uw (totaal)score wordt automatisch gequoteerd en voorzien van  een kleurencode. Tracht met je (totaal)score(s) de nul zo dicht mogelijk te benaderen. Vervang in de eerste kolom enkel de 1 door een 0 als het item niet van toepassing is voor jullie organisatie. Comuniceer de afvalarme aandachtspunten met jullie medewerkers en bij de genodigden. Je eindscore moet goed of uitstekend zijn om in aanmerking te komen voor gratis animatie. Succes!

De keuze uit onze wervelend creatieve portefeuille ...

Jan mét Alleman, muzikant in hart én nieren, dweilt non-stop de straten af op zoek naar mensen die houden van muzikale verwennerij, van oorgasmes, van het lied dat warm maakt en ook traantjes doet wegpinken ...
De Boys from BASF
rammen prettig akoestisch knettergek gezongen stukjes uit hun gitaren. Ze toveren glimlachjes op jullie snoetjes, maar serveren ook lyrische doordenkertjes ...
La Patrouille
brengt 'leekes in ett Vloms Brussels' en doen dat tussen 'Beurm & Balder', mo oek in 'Katloane en Bloasveld' ...
Breng den Brussél oep elle rez-de-chaussée :)
De Gebroeders Vanderstraten
brengen met een akoestisch instrumentarium een gevarieerd muzikaal programma: van Vlaamse schlagers tot prettige folksongs en dit met jazz & swing, dus dansbaar en bij wijlen energiek. Maar als het publiek stil is en wil luisteren, kunnen ze ook een intiem intermezzo ten berde brengen.
Stefan Paridaen werd in 2007 als eerste Belgisch kampioen jongleren en in 2015 samen met Kurt Demey Belgisch kampioen goochelen (mentalisme). In zijn unieke, humoristische en verrassende show combineert hij beide nutteloze passies op een indrukwekkende manier. Stefan leest de gedachten van het publiek en jongleert met 7 ballen en 5 fakkels. Spektakel verzekerd!
Crisis en slecht weer zijn loze begrippen voor dit drietal dat ijs doet smelten, vuur oppookt en muren breekt. Je eigen hart ontvangt balsem en je ziel wat vitamientjes… Hier is Enkk!
Radio V.o. brengt muziek naar jouw buurtfeest zoals het hoort. Met gitaar, contrabas en percussie zingen zij zowel luisterliederen als meezingers: oud, nieuw en vers van de pers. Gelooft u het niet? Zij overtuigen u alleen al met hun verschijning.
Diva Nonz
is een charmant en glamoureus balorkest van weleer. Met pittige deuntjes maakt ze de gewrichten los en zet de beentjes op hun plaats... op de dansvloer allemaal en meezingen uit volle borst!
zoek zoek
Tip van de maand