Inzamelen van inktpatronen en lasertoners  Waarom samen inktpatronen en lasertoners inzamelen?

Elk jaar worden er in Belgiƫ enkele miljoenen inktpatronen en lasertoners verbruikt. Wereldwijd zijn er dat ongeveer een half miljard (= 500.000.000 stuks). Tot op heden belanden 70 tot 80 % nog in de vuilbak en op de afvalberg, terwijl we ze perfect kunnen hergebruiken.
Lege inktpatronen en lasertoners, ook cartridges genoemd,  worden nagekeken op bruikbaarheid, gereinigd, hervuld en terug op de markt gebracht. De kwaliteit is identiek aan die van een originele patronen en toners.

Er is dus nog werk aan de winkel ...

Enkel inktpatronen inzamelen zonder meer ... ?

Hoe meer scholen we kunnen overtuigen om cartridges in te zamelen, hoe beter we samen het milieu sparen en hoe kleiner de ecologische voetafdruk van jullie school wordt.

Maar nog beter is het dat de leerlingen beseffen waarom we dit doen.
Hiervoor hebben wij een korte educatieve powerpointpresentatie aangemaakt die jullie aan zoveel mogelijk klassen (vanaf de tweede graad lager onderwijs en hoger) kunnen geven.

Van zodra jullie de aanvraag voor propere planeten hebben gedaan, mailen wij jullie de educatieve powerpointpresentatie.

  • Klik HIER voor de pdf-versie van de educatieve presentatie, voorzien van de nodige notities (voor eerste en tweede graad BaO)
  • Klik HIER voor de pdf-versie van de educatieve presentatie, voorzien van de nodige notities (voor derde graad BaO en SO)

Onze school wil inzamelen ...

Stap 1: Vraag een propere planeet aan

Een propere planeet kan je verdienen door je school hieronder te registreren en door de educatieve presentatie die we je doormailen aan de leerlingen (en beter nog aan meerdere klassen) te geven.

  • Klik HIER voor het aanvraagformulier om propere planeten te verdienen


Stap 2: Registreer

  • Klik HIER om je school online te registreren.

Wij leveren de recyclagedoos (of -dozen).
Stap 3: Mijn recyclagedoos is vol

Als de doos vol is wordt die op eenvoudig verzoek opgehaald en vervangen door een nieuwe doos (miniumum 25 recycleerbare cartridges)

  • Klik HIER om de ophaling van je volle doos aan te vragen


Stap 4: Krijg ik een vergoeding?

Voor patronen en toners die vermeldt staan op de vergoedingenlijst en in aanmerking komen voor hergebruik is er een vergoeding voorzien.
U krijgt telkens een overzichtslijst van uw ophaling en een verzoek tot het sturen van uw factuur voor de voorziene vergoeding.
Opgelet: bij minder dan 25 recycleerbare cartridges is er geen vergoeding voorzien.

  • Klik HIER om de vergoedingenlijst te raadplegen
  • Klik HIER voor de veel gestelde vragen

Wij danken jullie alvast om zo mee te werken aan het uitsparen van belangrijke grondstoffen en een beter leefmilieu.

zoek zoek
Tip van de maand